Firmaların Amerika’daki Fuarlara Katılmadan Önce Bilmesi Gerekenler

 Amerika’da düzenlenen fuarlara katılmak firmaların büyük kazanımlar elde etmesini sağlıyor. Uluslararası ve ileri seviye fuarlar olduğu için birçok şirket bu fırsatlardan faydalanmak istiyor. Amerika’da düzenlenen fuarlar farklı sektörlerde yapıldığı için firmalar kendi alanlarında düzenlenen fuarları takip eder ve katılım başvurusunda bulunur. Fuarlara katılmadan önce her firma, başvuru yapması, gerekli izinleri alması ve ödemelerini yaparak stant yeri ve tasarım çalışmaları yapması gerektiğini bilir. Fuara katılım onayı alındıktan sonra vize başvuru işlemleri yapılır ve etkinlik için tüm hazırlıklar tamamlanır.

Las Vegas Pack Expo Fair Exhibition

Bu yazı ilginizi çekebilir. İyi Bir Fuar Standı Nasıl Olmalı?

Ürünleriniz Fuara Katılacağınız Ülke Veya Bölge Pazarı İçin Uygun Mudur?

Fuarlara katılımın amacı, ürün tanıtımının yapılması ve yeni pazarların bulunmasıdır. Hedefe ulaşabilmek için fuar standında sergileyeceğiniz ürünlerin fuar etkinlik bölgesine ve ziyaretçi ihtiyaçlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Amerika’daki fuarlara katılmak istediğinizde, katılımcı diğer firmalar, hangi ürün grubu için düzenlendiği ve hedef kitle analizleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Fuarın düzenlenme amacına uygun ürünleri stantta sergilediğinizde daha dikkat çekici olacak ve tanıtım işleminizi kolaylaştıracaktır.

Fuarın Yapılacağı Ülkenin Gümrük Mevzuatını Biliyor Musunuz?

Amerika, tüm sektörlerde firmalara çok büyük fırsatlar sunuyor. Her yıl binlerce fuar düzenleniyor ve bu fuarlara katılım için başvuru yapabilirsiniz. Türkiye’deki firmalar, Amerika’daki fuarlara katılacakları zaman ürünleri için uygulanacak olan gümrük mevzuatı hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Fuar katılım başvurusu ve onay işleminden sonra, vize işlemleri ile birlikte ürün türlerine göre gümrük işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Fuar için destek ajansından hizmet satın alıyorsanız, gümrük mevzuatı ve ürünlerin nakliyesi konusunda da hizmet alabilirsiniz. Ürünlerinizin fuar başlama tarihinden önce gümrük işlemleri tamamlanarak Amerika’ya ulaştırılması gerekiyor.

Rakiplerinizi Tanıyor Musunuz?

Amerika’daki fuarlara katılmaya karar verdiğinizde bilmeniz gereken konuların listesini yaparken, rakiplerinizin kimler olduğunu öğrenmelisiniz. Rakiplerinizi tanımanız ve fuarda göstereceğiniz ürünleri ona göre seçmeniz ziyaretçi dikkatini çekmesi açısından önemli olacaktır. Daha önceki fuarlara katılan firmaların kimler olduğunu öğrenerek rakiplerinizin kimler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Fuara Katılacak Firmaların Ve Ziyaretçilerin Profilini Biliyor Musunuz?

Amerika’da düzenlenen fuarlar uluslararası katılımların yapıldığı etkinliktir ve büyük firmalar yer alacaktır. Fuara katılacak olan firmaların profilleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzda, fuar öncesi yapacağınız çalışmaların neler olduğunu belirlemeniz kolay olacaktır. Ziyaretçi profili ile ilgili yapacağınız çalışmalar hedef kitlenin belirlenmesini ve tanıtım çalışmalarının ona göre yapılmasını sağlayacaktır. Firma ve ziyaretçi profillerine göre iletişim ve tanıtım ekipmanlarınızı belirlediğinizde yeni müşteriler, yeni işbirliği yapabileceğiniz firmalar bulmanız kolay olacaktır.

Amerika’da Fuar Standını Nasıl Yaptırabilirim?

Amerika’da fuarlara katılım için bilinmesi gerekenlerden birisi de kullanılacak olan stantların nerede ve nasıl yaptırılacağıdır. İlk defa fuara katılacak olan firmalar, stant ve tasarımı için bu alanda uzman ajanslardan destek almalıdır. Fuar stant yeri belirlendikten sonra yere göre tasarım hazırlanır ve stant üretilir. Stant yaptırma işlemlerini Türkiye’de yatırarak taşıyabilir ya da Amerika’da yaptırabilirsiniz. Amerika’daki ajanslardan destek aldığınızda, stant yaptırma işlemlerinde sorun yaşamaz ve tam zamanında hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

Fuar Ekipmanlarının Kiralanması

Amerika ve dünyanın farklı yerlerinde yapılacak olan fuarlara katılım planlamasını yapan firmalar için en iyi yöntem fuar ekipmanlarının kiralanmasıdır. Birçok şirket fuar etkinlikleri için şirketlerin ihtiyaçlarına göre gerekli olan ekipmanları kiralama hizmeti sunuyor. Kiralama yöntemi maliyeti düşürürken tüm ihtiyaçların eksiksiz karşılanmasını da sağlıyor. Fuar ekipmanları olarak, masa, sandalye, plazma, elektronik ekipmanlar, stant malzemeleri gibi çok sayıda ürün kiralama yöntemi ile kullanılabiliyor.

Diğer blog sayfamızda daha fazla yazı bulabilirsiniz 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikada Ahşap Fuar Standı Yaptırmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Fuar Öncesi ve Sonrası Yapılan Çalışmalar Nelerdir?

Fuarlarda Stand Montajı ve lojistik planlaması