İyi Bir Fuar Standı Nasıl Olmalı?

Fuarlar dünyanın her yanından katılımcıları bir araya getiren ticari ve kültürel oluşumlar olduklarından gerekli özenin gösterilmesi gerekir. Fuarda kiraladığınız yerin konumu, büyüklüğü ve ticari faaliyetleriniz kadar ilgilenen kişilerin dikkatlerine yönelik stantlar hazırlamak daha doğru olur. Bu sayede fuarın amacına ulaşmasını, yeni bağlantılar elde etmeyi, potansiyel müşteriler edinmeyi mümkün hale getirebilirsiniz. Doğru stant tasarımı ve konumlandırılması için dikkat edilmesi gereken detaylara uyularak hazırlık yapmak ekonomi ve zaman açısından kaybın azalmasına neden olur. İyi bir fuar standı nasıl olmalı öğrenmek istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Fuar Standı

Bu yazı ilginizi çekebilir. Amerika’da Fuarlara Katılım Kılavuzu

Standın Amacına Uygun Tasarlanması

Fuara katılanların tamamının belli bir amacı olduğu bilinir. Amacınızın ne olduğuna bağlı olarak stand tasarımında bulunmak en doğrusudur. Kurumsal müşteriler edinmek istediğinizde daha resmi ve profesyonel olduğunuzu gösteren stand kullanımı gerekirken, bireysel satışlarınızı artırmak istediğinizde daha kişiye özel ve dikkat çeken tasarımlarda bulunabilirsiniz. Amacınıza uygun şekilde konumlandırma, tasarım, ürün yerleri ve standın kendi tasarımı üzerine çalışılması önerilir.

Seçilen Stant Çeşidi ve Alanına Uygun Stant İnşası ve Dekorasyonu

Yapıları gereği alan kiralaması yapılması sistemiyle çalışan fuarlar kiralamak istediğiniz yeri dekore etmenize izin verir. Dekorasyon yapılırken alanın ne büyüklükte olduğuna, nasıl bir stant inşa edilmesi halinde verim elde edileceğine odaklanmak önemlidir. Bu nedenle fuarla alakalı olarak:

  • Erkenden karar vermek önemlidir,
  • Ticari faaliyetinize uygun alanları kiralamaya çalışmalısınız,
  • Standınız ve alanınız arasında entegrasyon olmalıdır,
  • Dekorasyona izin veren bir konumda olmalıdır.

Daha önceki fuar katılımlarınızda kullandığınız ürünlerin ve dekorasyon malzemelerinin kullanılması yoluna gitmek de bir seçenek olacaktır. Alana ne tür bir fuar standı kullanmanın amacınıza hizmet edeceğine karar vererek işe başlamak gerekir.

Fuar Stant Dekorasyonu Malzemeleri

Faaliyet alanınıza ve amacınıza uygun şekilde kullanacağınız dekorasyon malzemeleri üzerinde durulmalıdır. El işlemeleri ile alakalı bir stant olduğu düşünüldüğünde dekorasyonda kendi el emeği ürünlerinizi kullanmanız ve dikkat çeker şekilde konumlandırmanız en doğrusudur. Ama stant konumu uzak olduğunda tek ve özel bir ürünü gerekli çekicilik sağlanarak ön plana çıkarmanız daha karlı bir adımdır. Buna benzer şekilde malzemelerin seçilmesine dikkat edilmeli ve en iyi şekilde kullanılması üzerinde durulmalıdır. Görsellik katmak adına gereksiz malzeme kullanımından kaçınmak önerilir.

Fuar Standı

Bu yazı ilginizi çekebilir. Fuar Öncesi ve Sonrası Yapılan Çalışmalar Nelerdir?

Fuar Stant Yerleşimi

Kiraladığınız alana göre yerleşim sağlayacak boyutta olması gereklidir. Aksi durumda fuarda kullanılmasına ve başkalarının alanlarını kaplamasına izin verilmez. Mümkün olan en iyi yerde ve dikkatlerden kaçmasına neden olmayacak şekilde kullanmak önemlidir.

Grafik Kullanımı

İlgilenilen alana göre gerekli durumlarda grafiklerin kullanılması yoluna gidilebilir. Ama atlanmaması gereken konu her detayın önemli olduğu ve gereksiz gör yormanın fazla kalabalık fuarlarda olumsuz geri dönüş sağlayacağıdır.

Fuar Stant Aydınlatma Teknikleri

Dekorasyon kadar önemli olan detaylardan bir tanesi de aydınlatmadır. Sarı ve dikkat çekmeyen bir ışık tercihi fuara gelenlerin sizi bulmasını zorlaştıracaktır. Fazla göz yoran ve parlaklık ayarı olmayan bir aydınlatma seçmek de yanınızdan geçenlerin gözlerini acıtacağından uzaklaşma ihtiyacı doğurur. Bundan dolayı mutlaka yerinde ve ışıklandırma amacına uygun olduğundan emin olmalısınız.

Fuar Standı Teknik İhtiyaçları

Fuar standınızın teknik anlamda güçlendirilmiş olması fuarda ilgi görmeniz konusunda destek sağlar. İhtiyaçların giderilmesi, teknik destek alınması ve gerekirse fuar biriminden destek sağlanması yoluna gidilebilir.

Standın Ziyaretçiler Tarafından Hatırlanır Kılınması

Fuarın en büyük artılarından bir tanesi yeni kişilerle tanışmak ve bağlantı kurmaktır. Bunun için akılda kalır tasarımlar, aydınlatma ve dekorasyonlar yapmak önemsenmelidir. Fuara gelenlerin aklında kalmak ve bir daha fuara geldiklerinde standı gezme niyetinde olmalarını sağlamak en büyük kazanç olarak görülmelidir. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikada Ahşap Fuar Standı Yaptırmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Fuarlarda Stand Montajı ve lojistik planlaması

Fuar Öncesi ve Sonrası Yapılan Çalışmalar Nelerdir?