Amerika’da Fuarlara Katılım Kılavuzu
Fuar, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, pazarlanması, geleceğe yönelik ticari işbirliklerinin yapılmasını sağlayan tanıtım etkinliğidir. Belirli zaman aralığında yapılan fuar organizasyonları sektör bazlı olarak yapılır. Amerika’da yapılan fuarlara, uluslararası alandaki önemli markalar katıldığı için kendisini geliştirmek isteyen çok sayıda firma katılmak ister. Amerika’da fuarlara katılım kılavuzu çok önceden yayınlanır ve firmaların nasıl başvuru yapacakları, almaları gereken izinler ve fuar katılım şartları belirtilir. Katılmak isteyen firmalar, başvurularını yaptıktan sonra fuar alanında stant için yer kiralar ve gerekli çalışmalara başlar.
Fuara Katılmak Firmanıza Neler Kazandırır?
Fuara katılmak her firmaya markalaşma ve yeni pazarlar bulma konusunda çok şey kazandırır. Fuarlar, belirli bir sektörde ve belirli alana yönelik yapıldığı için o alanda faaliyet gösteren firmaların hedef kitleye doğrudan ulaşma imkanına kavuşmasını sağlar. Fuar organizasyonları sayesinde tanıtım ve satış açısından büyük kazanımlar elde edilir. Amerika’da düzenlenen fuarlar, sektörlere göre belirli zaman dilimlerinde ve belirli merkezlerde yapılır. Bu fuarlara katılanlar, markalarını ve ürünlerini tanıtırken, uluslararası işbirliği yapabilecekleri yeni firmalarla tanışırlar. Yeni işbirliklerinin ortaya çıkmasını, ürün ve hizmetlerine dünya genelinde gösterilen ilginin ne olduğunun görülmesi sağlanır.
Bu yazı ilginizi çekebilir. Amerika’da Fuar Standı Açmak İsteyenler Bilmesi Gerekenler
Fuara Hazırlık Planlanması?
Amerika’da fuara katılım kılavuzu, firmaların süreç hakkında bilgilenmesini ve hangi çalışmaları yapmalara gerektiğini gösterir. Fuar hazırlıklarının planlanması, fuar öncesi, organizasyon zamanı ve fuar sonrası çalışmalar olarak guruplara ayılır.
- Stratejik planlama,
- Fuar öncesi ve sonrası yapılacak çalışmalar,
- Fuar stant yeri ve tasarım seçimi,
- Ürün ve hizmet gruplaması,
Firmalar, fuara katılım amaçlarını belirler ve ona göre bütçelerini belirler. Ürün ya da hizmetle ilgili yapılacak tanıtım ve sunumlar, iletişim sunumları, ziyaretçi istatistikleri gibi veriler toplanarak hazırlık planlamaları yapılır.
Fuar Öncesi Yapılan Çalışmalar
Amerika’da ya da farklı bir yerde düzenlenecek olan fuarlara katılmak isteyen firmalar, başvuru işlemlerini yaptıktan ve onay aldıktan sonra çalışmalarına başlarlar. Fuar etkinlik başlangıç gününe kadar yapılan çalışmalar, fuar öncesi yapılan çalışmalar olarak adlandırılır. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır.
- Fuara katılım kararının verilmesi
- Katılım amacının belirlenmesi,
- Fuarda stant yerinin seçimi ve tasarımların yapılması,
- Fuar personelinin seçimi,
- Destek hizmet ajansının seçimi,
- Tanıtım etkinliklerinin planlanması,
- Fuarda yapılacak çalışmaların planlanması,
- Fuar katılım bütçesinin hazırlanması,
Fuar öncesi çalışmalarda gösterilecek başarı, etkinlikten beklentilerin daha fazla olmasını ve daha kolay tanıtımların yapılmasını sağlayacaktır. Profesyonel hizmet ajanslarından destek almak hazırlık çalışmalarının daha doğru yöntemlerle yapılmasını sağlayacaktır.
Bu yazı ilginizi çekebilir. Fuar standınız maksimum ilgiyi nasıl alır?
Fuarda Stant Yeri Seçimi Ve Tasarımı?
Fuarda istenilen başarının elde edilebilmesi için fuar stant yeri ve tasarımının katkısı çok büyüktür. Her firmanın amacı, ziyaretçilerin dikkatini çekebilmek ve markanın, ürünün görülmesini sağlamaktır. bunun için fuar etkinlik alanında stant kurulacak yerin konumu çok önemlidir. Ziyaretçilerin giriş yaptığı ve mutlaka geçmek zorunda kalabilecekleri bölgede standın yer alması tanıtım açısından etkili olacaktır. Stant tasarımı, markaya uygun ve ilgi çekici olduğunda daha fazla ziyaretçinin gelmesini sağlayacaktır. Tasarımlar, ziyaretçilerin duygularına hitap edici olduğunda amaca ulaşmak daha kolay olacaktır. Stant tasarımları hazırlanırken, şirketi ve hizmetlerini tam yansıtıcı, etkileyici, görülmeye değer, gerçekçi özellikte olmasına dikkat edilmelidir.
Fuar Sonrası Yapılması Gereken Çalışmalar?
Fuarlar sınırlı zamanda yapılan tanıtım organizasyonudur. Fuar sonrası yapılacak çalışma sayısı oldukça fazladır. Fuarın bitmesi ile birlikte ürünlerin güvenli bir şekilde taşınması ilk işlemlerdendir. Daha sonra ziyaretçi sayısı, yapılan işbirliği görüşmeleri, ürün satış talepleri gibi konularda raporlama ve değerlendirme yapılır. Fuar sonrası yapılacak tüm çalışmalar, bir sonraki fuarlara katılım için yeni ve doğru planlamaların yapılmasını sağlayacaktır.
Diğer blog yazılarımız. https://yurtdisi-fuar-standi.blogspot.com/
Yorumlar
Yorum Gönder